CUMHURİYET NEREYE GİDİYOR, KOCACIK NEREYE

CUMHURİYET NEREYE GİDİYOR, KOCACIK NEREYE

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kuruluşunun 40.yılında büyük çalkantılarla kamuoyu gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına teslim edilen dosyalar YÖK`e gönderilmiş ve 11 maddeden oluşan her bi

Gazetemizde bu güne kadar 6 ayrı konusuna yer verdiğimiz Cumhuriyet Üniversitesindeki skandal niteliği taşıyan usulsüzlükler, kanunlara aykırı eylemler, yönetici sıfatıyla görevi kötüye kullanma, kadrolaşma vb. eylemlere yönelik Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına ulaştırılan dosyalar YÖK`e gönderilmiş bu konular hakkında ön soruşturmalar başlatılmıştı.

YÖK Tarafından başlatılan ön soruşturmaların bitmek üzere olduğunu bilgisi gazetemize gelirken, bu konularla ilgili soruşturma açılmasına izin verilmesi bekleniyor.

YÖK tarafından başlatılan ön soruşturmanın tamamlanması ile birlikte soruşturma açılmasına izin verirse Kocacık`ın istifa etmesi bekleniyor.

Bununla birlikte Rektör Kocacık`ın bu süreçte yönetimde değişiklik yapacağı dillendirilirken Rektör yardımcıları Hüseyin Yılmaz`la, Ali Erkul`u görevden alacağı belirtiliyor.

Yine vakıf sekreterliği görevini yürüten Ertan Buyruk`un da 25 Haziran`da yapılacak mütevelli heyet toplantısında görevden alınacağı gelen bilgiler arasında.

Kocacık`ın yapacağı bu hamlelerle şimşekleri üzerinden çekmeyi hedeflediği belirtilirken soruşturma dosyalarında olayların tamamının sorumluluğunun Kocacık`ta olduğu belirtiliyor.

Kocacık’ın en yakınında olan Hüseyin Yılmaz’ın da kendisini Ak Parti temsilcisi gibi göstermeye çalıştığı lakin bunun söz konusu bile olmadığını belirten Ak Parti kaynakları, Hüseyin Yılmaz ile Ak Parti’nin ne bir bağının ne bir ortak çalışmasının olduğunu ifade ediyorlar...