2004-2009 yılları arasında yaptığı belediyecilikle büyük eleştiriler alan ve 2009 yerel seçimlerinde büyük bir farkla koltuğu BBP´ten aday olan Doğan Ürgüp´e kaptıran Sami Aydın 2014 Mart ayında Ürgüp´ten koltuğu halkın ölümü gördük sıtmaya razıyız mantığıyla yeniden almayı başarmıştı.
Aydın´ın 2014 Mart ayındaki yerel seçimleri almasıyla birlikte geçmişteki hatalarımı biliyorum tekrar olmayacak beyanları tüm gazete ve tv haberlerinde yer almış ancak seçim sonuçlarının neticelenmesi ile birlikte bu beyanları dile getirenler ani bir U dönüşü yaparak geçmişte kalmayı tercih etti.
Özellikle halkın beklentisi artık belediye başkanının zenginin yanında değilde halkın yanında olması iken 2004-2009 arasındaki AK Partinin üst düzeylerinin dahi şaibeli olarak dile getirdiği kadronun neredeyse tamamını yeniden göreve getirirken onca hatalı uygulamada geri adım atılması beklenirken hem siyasi hem de şehrin güçlü ekonomi sahiplerinin korunmasına devam edilme kararları alındı.
Aydın´ın geçmişteki hatalar tekrarlanmayacak cümlelerinin tamamen seçim sürecinde ki siyasi bir malzeme olduğu halk tarafından dile getirilsede şehrin güçlü ekonomileriyle birlikte yürüyen Aydın´ın çevresindeki oluşturulan çemberin kırılıp kırılmayacağı yüzünü halka dönüp dönmeyeceği merakla bekleniyor.
Vatandaş ülkenin siyasi belirsizliği arasında yine en çok güvendiği isim olan Bakan İsmet Yılmaz´ın artık şehre dönüp çıkar zihniyetinden ziyade şehri düşünenlerin fikirlerine önem vermesini zenginlerin imara aykırı otellerindeki yemek sofralarında olmaması gerektiği vurgulanıyor. Aydınlık bekleyen şehir yerine kaçakların aklanmalarına müsade edilmemesi kanunların herkes için eşit olması gerekliliği ticareti için siyaset yapanlar yerine şehri için siyaset yapanların artık ön planda olması, ekonomik gücünü kullanarak karanın ak olmaması bu güne kadar yapılan yanlışların ise düzeltilmesi için bir an evvel çalışmaların başlatılması için çaba sarfedilmesi bekleniyor.
Aydın döneminde özellikle şaibeli olarak işaret edilen isimlerin tekrar masaya yatırılması geçmişte ve günümüzde halen dillerde olan özel kalem sekreterlerinin kamera kayıtlarıyla vermiş olduğu beyanatlardaki isimler, imar konusundaki iddilardan nasibini alanların, Bitlerdeki olumsuzluklarla dile düşenlerin irdelenmesi ve Aydın´ın seçim öncesindeki bilinen hataların tekrarlanmamasıyla şehre hizmetin hızlı ve eşit bir şekilde yansıtılması için kaybedilecek zamanın olmadığı belirtiliyor.