ADAY ADAYLARI ANKARA`DA

ADAY ADAYLARI ANKARA`DA

8 Haziranda yapılacak olan 2015 yılı genel seçimleri öncesinde aday adaylarının başvuru tarihinden itibaren başlattıkları kamu oyuna kendilerini tanıtmak amacıyla reklam ve gezi çalışmaları aday listelerinin belirleneceği tarihin yaklaşması sebebi ve gene

 

2015 yılı genel seçimlerinin yapılacağı tarih olan 8 Haziran için geri sayımın başlaması ile birlikte çoğunluğu mevki, makam ve ticaret amacı doğrultusunda olmak üzere yüzlerce aday adayının başvurularını yaptıkları süreç sonlanmak üzere.

Bu süreç 7 Haziranda Parti genel merkezleri tarafından ilimize ait 5 er aday isminin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesi ile noktalanacak.

Delege temayülleri ile başlayan, kamuoyu yoklamaları, STK görüşlerinin alınması gibi bir çok çalışmanın sonucu değerlendirme aşamasında etkin olmasa dahi tamamlanması ile birlikte aday adaylarının da bu süreç için şehrimizde yoğun bir efor ve para harcamasıyla son buldu.

Şimdi gözler ise Parti genel merkezlerinin Yüksek Seçim kuruluna vereceği isimlerde.

Özellikle AK Partide 79 milletvekili aday adayının yarışması bu isimlerin çoğunun ise vekillikten ziyade farklı amaçlarla aday adaylığı başvurusu yapmalarına rağmen yarış hızla devam etmekte.

Ülkemizde yaşanan paralel devlet olarak adlandırılan son olarak ise Fethullah Gülen Örgütü ismini alan cemaat yapılanmasının önünü kesmek ve bu cemaate mensup isimlerin kadrolarda yer almasını engelleme hedefinde olan AK partiye yine bu cemaatle bağlantıları çok güçlü isimlerin aday adaylığı başvurusu yaparak kendilerinin bu yapıyla alakalarının olmadığını tescil etmek istediği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra yine milletvekilliği sıralamasında yer bulmaktan öte hem makam hem de mevkii hedefi olanların aday adaylığı başvurusu ile bu emellerini garantilemek istedikleri bunun yanında ticari faaliyetlerinde yeni alanlar içinde başvuruda bulunanların isminin çoğunlukta olduğu ifade ediliyor.

İktidar partisi de muhalefet partileri de halkın karşısına oy potansiyelini artıracak adaylarla çıkmayı hedeflese de torpil ve siyasi bağların daha da etkin olacağı dile getirilirken bunun yanında partilere olan maddi yardımların hatta listelere etkili olabilecek isimlere menfaat sağlama yoluna gidilebileceği dahi ifade ediliyor.

Aday adayı çalışmalarını yerelde hafta sonunda tamamlayan aday adayları şimdi Ankara`da parti genel merkezlerine akın etti. 7 Nisan`da kesinleşecek listeler için güçlü olan isimler her türlü siyasi bağı kurmak ve her torpili değerlendirmek için çaba sarfederken bir kısmı da rakiplerinin siyasi ve özel hayatlarındaki olumsuzlukları parti genel merkezlerine taşıyarak ön sıraya geçmeyi hedeflemekte.

Ancak özellikle AK Partide cemaat yani paralel yapıyla münasabeti bulunanların listeye girmelerinin çok zor ihtimal olduğu dile getirilirken güçlü olarak nitelendirilen isimlerin cemaat bağlarından dolayı daha ilk komisyonlarda elendiği belirtiliyor.

Muhalefet partilerde ise CHP ön seçimle birlikte listeyi şekillendirmiş durumda.

Milliyetçi Hareket Partisi ise bu seçimlerde daha kararlı görünse de ilimizden alacağı oy liste başındaki isimlere bağlı olarak artacağı veya düşeceği belirtiliyor.

Büyük Birlik Partisinde ise eğer MHP ile bir ittifak olmaz ise Mustafa Korkmaz`ın liste başı olarak seçimlerde şans arayacağı dile getiriliyor.