SİVAS´ta yüksek ev fiyatları adeta vatandaşı canından bezdirdi. Ev fiyatlarının neredeyse 400- 500 bin üst seviyelerinde seyrettiği gözlemlenirken, asgari ücret ve asgari ücretin az üstünde maaşlar ile geçinmek değil yaşamak zorunda kalan şehir sakinlerinin bu fiyatlardaki bir evi nasıl alacakları merak konusu.
Şehri yönetenlerin bu yüksek kiralara ve ev fiyatlarına çözüm bulup arsa üretimini artırarak vatandaşın ucuz konut almasının yolunu açmaları gerekirken, bu yönde bir hareketin görülmemesi eleştirilerde başı çekiyor.
Ev fiyatlarının yüksek olması yanı sıra ev kira fiyatlarının da çok uçuk seyretmesi anlaşılamıyor. Genelde varyemez Almancı ve Haccı emmi taifesinin evlerinin bulunduğu ve bu evleri dudak uçuklatan bir fiyat ile kiraya vererek vatandaşı soydukları biliniyor.
İstanbul ve Ankara gibi belediyeler arsa üretimi ile halkın ev sahibi olmasının yolunu açtıkları bilinirken, Sivas Belediyesinin ise bu yönde ağırdan aldığı biliniyor.
Geçtiğimiz günlerde Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ise şok etkisi oluşturdu. Vatandaş odaklı bir açıklama ve çıkış yolu göstermesi gereken Başkan´ın ?Sivas´ta ev fiyatları ve kiraların yüksek olmadığını söylemesi? şaşkınlık bir o kadar da tepki ile karşılandı.
Başkanın bu minvalde bir sözü neden sarf ettiği merak edilirken, bu programı izleyen pek çok Sivaslı, ?Başkan Belediye Başkanı gibi değil de sanki MÜTEAHHİT? gibi konuştu yorumlarının yapılmasına neden oldu.
Sivas´ta genelde havaların soğuk olduğu, turizm alanının olmadığı deniz ve ormanın da olmadığı varsayılırsa, ev fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunun araştırılması gerektiği belirtiliyor.
Ev kiralarının en kenar mahallelerde bile 400 lira civarında olduğu merke4zi yerlerde ise ortalama 800 lira civarında seyrettiği bilinirken, ev fiyatlarının da çok yüksek olmasından belli bir kesimin iyi para kazandığı kamuoyunda b iliniyor.