YILMAZ VE ŞAHİNLE LİYAKATE

YILMAZ VE ŞAHİNLE LİYAKATE

Bugüne kadar ilimizde şahısların çıkar ve koltuk kavgalarının önüne geçemediği, cemaat yapısı ile birleşince de ticari zihniyetle bütünleşmiş hizmetin olmadığı liyakatten uzak insanların enerjisi ile beslenen çalışmaktan uzak riya ya yakın bir yapıya bürü

2002 yılında kurulan Türkiye de büyüyen şehirleri kalkındıran ülkeye ivme kazandıran yapısından ne yazıkki ilimiz nasibini alamamıştı.

Bugüne kadar ilimizde şahısların çıkar ve koltuk kavgalarının önüne geçemediği, cemaat yapısı ile birleşince de ticari zihniyetle bütünleşmiş hizmetin olmadığı liyakatten uzak insanların enerjisi ile beslenen çalışmaktan uzak riya ya yakın bir yapıya bürünmüştü.

Siyasetin çivisinin çıktığı koltuk sevdası uğruna ve hedefler doğrultusunda doğru söyleyenleri, çalışanları, katkı sunmak isteyenleri adeta düşman olarak gören bu yapı kendilerine ve koltuklarına yalakalık yapan kapılarına kapı kolu olanları hak etmedikleri makamlara getirmiş, cemaat yapısına hazine arazilerini açmış, kurum mallarını kiralamış, dostlarına ve meclise taşınan iddialara göre devlet tesislerini yok pahasına ve gizli kapaklı peşkeş çekmişlerdi.

Hatta siyasetin gücü ile isim yapmak için dergiler, gazeteler çıkarılmış, AB fonları hem kendi ekipleri hem de cemaatin sırtından geçinenlere açılmış bu fonlardan elde edilenlerle büyük gelirler elde edilmişti. Bu süreçte kimlerin haksız kazançlarla maddi yapı oluşturdukları da çok uzakta aramamak gerekmekte.

ARTIK DUR DİYEN BİR DEVLET ADAMI ve MİLLET SEVDALISI VAR

2011 seçimleri ile siyasete giren ve o günden sonrada bu şehrin sevgisini kazanan, günümüz siyasetçileri gibi kaygan zeminlerde makam için mevki için para için kişiliğinden, duruşundan, insanlığından ödün vermeyen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın bizzat aday gösterdiği tek bürokrat olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`la ilimizin mahrum kaldığı AK Partinin gücü artık hissedilmeye başlandı.

Yılmaz`la artık AK Parti ilimizde varlığını hissettirirken liyakatında yerinde olacağı, insanların yalakalığına göre değil çalışmasına, azmine, ilmine, ustalığına göre makamlara getirileceği, şehrin geri kaldığı her konumda atağa geçeceği günler için geri sayım başladı.

Özellikle Yılmaz`ın il başkanlığı koltuğuna getirdiği Sivas Eski Valisi Hasan Canpolat döneminde AK Parti İl genel Meclis Başkanlığı yapmış çıkar peşinde koşmayan, beklentisi olmayan, kul hakkından korkan yalandan uzak olan Ziya Şahin`le artık ilimiz için yeni bir dönemin ilk imareleri alındı.

Sivas halkı doğru ve dürüstlükleriyle bağırlarına bastığı Bakan İsmet Yılmaz ve Ziya Şahin`le birlikte geç te olsa kazanımların yakın olduğu görüşünde birleşiyor.

Sivaslı yine bu iki isimle birlikte bozuk düzen ve yapının yıkılıp şehre dair yeni yapının oluşmasında etkin isimlerden olduğuna inandıkları Milli Savunma Bakanlık Müşaviri ve Bakan Yılmaz`ın Özel Kalem Müdürü Halim Gündoğdu`nun da yeni dönemde daha da etkin rol alması gerektiğine inanmakta.